(Pülümür Haber)

Pülümür Salördek köyünde geleneksel Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliklere CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun,  Prof. Dr. Şükrü Aslan, Tunceli İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Arslan ve Meftun Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Salördek köyündeki programın açılış konuşmasını Hüseyin Arslan yaptı

Pülümür Salördek köyü, kültürel etkinliklerine bir yenisini ekledi.  Doğa Yürüyüşüne ev sahipliği yapan köy, bugün çok sayıda konuğu ağırladı. Köyde toplanan çok sayıda vatandaş, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, konuşmasında doğanın korunmasına vurgu yaptı

Etkinliklere CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun,  Prof. Dr. Şükrü Aslan, Tunceli İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Arslan ve Meftun Kılıç, Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun, Yalınca Cemevi Başkanı Selçuk Güzel  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bugün gerçekleştirilen etkinliklerin açılış konuşmasını Salördekli İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Arslan yaptı. Arslan doğa severlere seslendi, programa destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Alevi Dedesi Hasan Doğan, lokma dağıtımında dua okudu

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’un da konuşmacı olduğu programın bir diğer konuğu Prof. Dr. Şükrü Aslan’dı.

Prof. Dr. Şükrü Aslan’ın, Salördek’in kısa bir tarihçesini anlattığı konuşması ilgiyle dinlendi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Pülümür Salördek Aşevi önünde başlayan Doğa Yürüyüşü, Kadısırtı Şelalesi’nde sona erdi. Yürüyüş sonrası  Salördek Aşevinde  kurban etinden hazırlanan yemek verildi.

Erdal Erzincan ve Gezici Bağlama Atölyesi, yürüyüşe renk kattı. Program, Erdal Erzincan ve ekibinin akşam saatlerinde Kırmızıköprü Ezel Kafede sunduğu dinletinin ardından sona erdi.

Pülümür Salördek Köyü Doğa Yürüyüşü (Fotoğraf: Ali Aslan)
Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi, programa renk kattı
Pülümür Salördek Köyü Aşevi
Soldan sağa Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Prof. Dr. Şükrü Aslan, Tunceli İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Arslan, Alevi Dedesi, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Hasan Doğan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç
Yürüyüşe katılan bir grup vatandaş hatıra fotoğrafı çektirdi

1 thought on “PÜLÜMÜR SALÖRDEK KÖYÜNDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ, SANATSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  1. Pülümür Salördek İnanç ve Doğa Yürüyüşüne emeği geçen ve katkı sunan bütün canlara teşekkür ediyorum. Kazım Büklü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir