TUĞGENERAL BÜLENT BAYKAL- TUNCELİ JANDARMA OPERASYON 28 EYLÜL 2024-2 (1)

(Pülümür Haber)

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü PKK’ya karşı operasyon başlattı. 28 Eylül’de, Aliboğazı, Ahbanos, Işıkvuran, Dereova ve Sarıyayla   ana barınma alanlarında  yürütülen operasyonlarda  17 sığınak ortaya çıkarıldı. 13 mağara ve sığınaklarda mühimmat ve yaşam malzemeleri  ele geçirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü operasyonlarda, terör örgütü PKK’ya ait olduğu değerlendirilen 17 sığınak ortaya çıkarıldı. Mağara ve sığınaklarda, mühimmat, teknik ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Video: Tunceli İl Jandarma Komutanığı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü PKK’ya karşı operasyon başlattı. 28 Eylül’de, Aliboğazı, Ahbanos, Işıkvuran, Dereova ve Sarıyayla   ana barınma alanlarında  yürütülen operasyonlarda  17 sığınak ortaya çıkarıldı.  13 mağaranın daha önce barınma amaçlı kullanıldığı belirlendik. Mağara ve sığınaklarda mühimmat ve yaşam malzemeleri  ele geçirildi.

Operasyonları, Tunceli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bülent Baykal yönetti.

Tunceli Valiliğinden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 28.09.2024 tarihinde Aliboğazı, Ahbanos, Işıkvuran, Dereova ve Sarıyayla Ana Barınma Alanlarında icra edilen operasyonlar sonucunda 13 mağara,  17  sığınak tespit edildi.

Yapılan aramalarda;

6 adet EYP ateşleme düzeneği,

164 adet piyade tüfeği fişeği,

52 adet tüp,

6 adet akü,

Çok sayıda teknik ve yaşam malzemesi, ele geçirildi.”

(Pülümür Haber, 2 Ekim 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir