TUNCELI-VALISI-BULENT-TEKBIYIKOGLU-SALORDEK-TOPLU-FOTOGRAF

(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kasım 2023’te Salördek köyünü ziyaret etmişti.

Pülümür Salördek köyü, ilçeye yaklaşık 20 km uzaklıkta bir doğa harikası. Zengin bitki örtüsü ve yaban hayat çeşitliliğine ev sahipliği yapan köy, bozuk yoldan olumsuz yönde etkileniyordu. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, doğal güzelliklerinden dolayı ilgi odağı olan köy yolunun yapılması için harekete geçti. Bozuk köy yolu, kısa bir süre önce asfaltlandı. Eski Tunceli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, yol yapım çalışmalarından dolayı Tunceli Valisi Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti.

Pülümür Salördek yolunun son hâli.

Salördek köyü,  asfalt yola kavuştu. Köyü toz içinde bırakan bozuk yol kısa bir süre önce asfaltlandı. Eski Tunceli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin  Arslan, köyün asfaltlanması  talimatını veren Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’na köylüler adına teşekkür etti.

Hüseyin Arslan

Hüseyin  Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Salördek köyünün asfalta kavuşması, sadece köylülerimizin değil, bölgeye gelen doğa tutkunlarının da talebiydi.  Köy yolundan kalkan toz köylülerin yanı sıra çevreye de zarar veriyordu. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatıyla köyümüz asfalt yola kavuştu. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere, Vali Yardımcımız ve İl Özel  İdare Sekreterimiz Sayın Kemal Sefa Gökmenoğlu’na,  Pülümür Kaymakamımız Sayın Mehmet Anıl Çolak’a, Özel İdare Yol ve Hizmetler Müdürümüz  Sayın  Ayhan Yılmaz’a, çalışmalarda emeği geçen memur ve işçi emekçilerimize Salördek köyü adına teşekkür ederim.”

Salördek yolu.
Pülümür Salördek köyü, 9 Haziran 2024.
Pülümür Salördek, 9 Haziran 2024.

(Pülümür Haber, 1 Ekim 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir