(Pülümür  Haber)

Bin 900 rakımlı Pülümür Geçidi, Pülümür-Erzincan kara yolunun en sorunlu alanlarından biri olarak görülüyor. Geçidin Mutu ve Pülümür yakası, yıllarca süren bakım ve onarım çalışmalarından dolayı, âdeta para yutuyor. Pülümür Geçidi’nde yaşanan sorunlara köklü çözüm olarak düşünülen tünel projesi, nihayet hayata geçiyor. AK Parti Tunceli İl Başkanı Bülent Süner ve Pülümür İlçe Başkanı Yılmaz Kılıçoğlu, Pülümür Geçidi’ne tünel projesi ve Pülümür-Tunceli kara yolundaki tünellerin aydınlatılması konusunda Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş’i ziyaret etti.

Pülümür Geçidi

Bin  900 rakımlı Pülümür Geçidi, bitip tükenmek bilmeyen  bakım ve onarım çalışmalarından dolayı,  para yutuyor. Zorlu kış koşullarında karla mücadele,  toprak kayması ve uzadıkça uzayan yol, kaynakların heba olmasına neden oluyor. 

AK Parti Tunceli İl Başkanı Bülent Süner ve Pülümür İlçe Başkanı Yılmaz Kılıçoğlu, Pülümür Geçidi’ne tünel projesi ve Pülümür-Tunceli kara yolundaki tünellerin aydınlatılması konusunda Karayolları 8.Bölge Müdürü Yusuf Güneş’i ziyaret etti.

Pülümür Geçidi’ne tünel projesinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Tünelle, yaklaşık 20 km uzunluğundaki Pülümür-Mutu kara yolunun önemli ölçüde kısaltılması ve güvenli hâle getirilmesi amaçlanıyor.  

Pülümür-Tunceli kara yolundaki tünellerin aydınlatılması için maliyet analizi yapıldı.

Öte yandan Pülümür-Tunceli kara yolundaki tünellerde zaman zaman yaşanan kazalar, tünellerin aydınlatılması ihtiyacını gündeme getirdi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün, tünellerin aydınlatılması için maliyet analizi yaptığı öğrenildi. Tünellerin güneş enerjisiyle mi yoksa  elektrik bağlantısıyla mı aydınlatılacağı konusuna karar verilmesi bekleniyor. 

8. Tünel

(Pülümür Haber,  18 Eylül 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir