(Pülümür Haber)

Pülümür’de dün gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem, bilim insanlarının daha önce yaptığı uyarıları akla getirdi. Uzun  süredir Pülümür’de deprem beklentisini dile getiren Prof. Dr. Naci Görür, ilçede  6-7 büyüklüğünde deprem beklediklerini dile getirdi. Prof. Dr. Görür’ün uyarıları, Pülümür ilçe merkezi ve köylerinin olası depreme karşı yeterince hazırlıklı olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Pülümür, depreme hazır mı? İlçe merkezi ve köylerdeki yapılar, depreme dayanıklılık  testinden geçirildi mi? Olası depremde can ve mal kaybını en aza indirmek için gerekli çalışmalar yapıldı mı? Pülümür’de beklenen deprem, bu ve benzeri soruların yanıtlanmasını zorunlu kılıyor.   

Prof. Dr. Naci Görür, TV 100’de daha önce katıldığı bir programda Pülümür depremiyle ilgili düşüncelerini paylaşmış, uyarılarda bulunmuştu. Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Görür, dönemin Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’ın konuyla ilgili görüşlerini aktarmıştı

16 Eylül’de ilçede yaşanan deprem, dikkatleri Pülümür’ün üzerine çekti.  Konuyla ilgili daha önce çeşitli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Pülümür’de 6-7 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, Pülümür’de deprem riskiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Bingöl Karlıova ile Erzincan arasında Yedisu Fayı dediğimiz o fayın kırılması. Çünkü o fay en son 1784’te bir deprem üretmiş 7 küsurluk ve o günden bu güne deprem üretmemiş. Dolayısıyla Tunceli Pülümür bölgesinde de bekliyoruz. Olacağını düşündüğümüz depremler 6 ve 7’ler mertebesinde deprem. Onun altındakileri bu tanım içerisine koymuyoruz. Bunlar olabilir ama asıl mekanizmanın beklediği daha çok 6 ve 7 mertebesinde olan depremdir”

(Pülümür Haber, 17 Eylül 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir