(Pülümür Haber)

Tunceli Lisesinin dışa dönük, girişken öğrencilerindendi.  Keman çalınan bir evde büyüdü. Babası Ali Arslan (1937-1981), yörede Kemaneci Ali olarak tanınıyordu. Mezralı kemancı,  44 yaşında, sessiz sedasız göçüp gitti bu dünyadan. Keman, öksüz kalmıştı.

Kemancının kızı Gülbahar, hastalığa yakalandığında 43 yaşındaydı. Kimseyi üzmemek için hastalığını gizledi, acısını yüreğine gömdü. 45 yaşında yaşama veda ettiğinde, aileden eksilenlerin sayısı ikiye çıkmıştı.

 Alişan Arslan, Tunceli Lisesinde okuduğunda ortalık toz dumandı. Köylüsü Hasan Yaman, Gümüşhane Öğretmen Okulundan Tunceli’ye sürülmüştü. Hıdır Canpolat (Halis), Ahmet Canerik, Hasan Yaman ve Alişan Arslan, o dönem zorluklarla mücadele eden Pülümürlü öğrencilerden sadece birkaçıydı.

Politik şiddetin kuşattığı eğitim ortamında cesaretini yitirmeyen isimlerdendi.

Köyün yakışıklı delikanlılarındandı. Son yıllarda yaşadığı bazı sağlık sorunlarından yorgun düşmüştü. Onu 10 Eylül günü beklenmedik bir biçimde yitirmiş olmak, acı verici.  Kızları Özlem ve Duygu, oğulları Utku ve Umut, babalarına karşı son görevlerini  yerine getirmek için Mezra Köyü Mezarlığındaydı.

Mezarlık, farklı köylerden çok sayıda insanın buluştuğu  bir törene ev sahipliği yaptı. Eşi Zülfiye Hanım,  ağabey, kardeşler, eş dost hemen herkes oradaydı.  Ağabeyi Düzgün’ün, kız kardeşi Fatoş’un, kardeşi Hasan’ın  toprağı ıslatan gözyaşları, genç yaşta yitirilen baba, kız kardeş ve yakışıklı kardeş  içindi.  

Alişan Arslan, bugün saat 11.00’de, Mezra Köyü Mezarlığında sevenlerine kavuştu. Babası Ali, annesi Fintoz, kız kardeşi Gülbahar ve Tunceli Lisesinden can arkadaşı Hasan Yaman’ın yanında sonsuz uykuya yatan Mezra’nın yakışıklı delikanlısı, geride acı, keder ve hüzün bıraktı.

 (Pülümür Haber, 12 Eylül 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir