(Pülümür Haber)

Mazgirt, bugün önemli bir sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ressam Seher Kont Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen, Munzur Üniversitesi, Mazgirt Belediyesi  ve Tunceli Müzesinin destek verdiği “Tunceli’nin Kültürel Miras Mekânlarına Sanatla Yolculuk (Kökler)” etkinliğinde çok  sayıda sanatçı bir araya geldi. Aralarında Mazgirt Kaymakamı Emrah Akduman ve   Mazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava’nın da yer aldığı önemli isimler etkinliğe katıldı.  Pülümürlü Ressam Songül Canerik, Elti Hatun Türbesi  önünde gerçekleştirilen etkinlikte, yağlı boyayla,  Kırklar Dağı tablosunu yaptı.

Ressam Songül Canerik, Kırklar Dağı tablosunu yaptı.

Mazgirt, bugün önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.  Çok sayıda sanatçı, Mazgirt’te buluştu. Ressam Seher Kont Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen, Munzur Üniversitesi, Mazgirt Belediyesi  ve Tunceli Müzesinin destek verdiği Tunceli’nin Kültürel Miras Mekânlarına Sanatla Yolculuk (Kökler) etkinliğinde bir araya gelen sanatçılar, yapıtlarını sergiledi.

Etkinliğe, aralarında Mazgirt Kaymakamı Emrah Akduman ve   Mazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava’nın da yer aldığı çok sayıda önemli isim   katıldı

Etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. Erdal Eser yaptı. Prof. Dr. Eser, Sürdürülebilir Kültürel Miras ve Önemi konulu konuşmasında, kültürel mirasla ilgili  dikkat çekici  noktalara değindi.

Birgül Akbaba, Deha Koç, Gökhan Eken,  Özgür Boran Gültekin, Songül Canerik ve  Tuğçe Yılmazçelik, yaptıkları resimlerle etkinliğe  renk kattı.  

Pülümürlü Ressam Songül Canerik, etkinlikte, Kırklar Dağı tablosunu yaptı.

Etkinlikte, müzik dinletisi ve resim sergisinin ardından aşure ikramında bulunuldu.

 (Pülümür Haber, 24 Ağustos 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir