PÜLÜMÜR MASAL ETKİNLİĞİ-0 (2)

(Pülümür Haber)

Pülümür Kaymakamlığının eş güdümünde,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesinin  ortak çalışmasıyla,  okul öncesi  ve ilkokul öğrencilerine yönelik “Masal Etkinliği” yapıldı. Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü.

Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde gerçekleştirilen masal etkinliğine katılan okul öncesi ve ilkokul öğrencileri keyifli dakikalar geçirdi. Video: Pülümür Kaymakamlığı

Pülümürlü okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, masal etkinliğinde  keyifli dakikalar geçirdi.

Masal Etkinliği, Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde gerçekleştirildi.

Birçoğunun anne ve babası masalların gizemli dünyasında büyüdü. Uzun kış gecelerinde sobanın çevresinde toplanan çocuklar,  büyükannelerin anlattığı masalları dikkatlice dinlerdi.  O zaman Pülümür köylerinde elektrik yoktu.  Masallar, 7 ya da 14 numaralı gaz lambalarının  aydınlattığı toprak damlı evlerde yaşayan çocukların sevincine sevinç katardı. Yaygınlaşan televizyon,  masalın saltanatını sarsmış,  büyükanneleri yaşamın kıyısına sürmüştü.

Pülümür Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evinde gerçekleştirilen masal etkinliği, masallarla büyüyen  kuşağın çocuklarını bir araya getirdi. Etkinlik,  kültürel varlığımızın en değerli birikimlerinden sayılan masalı yaşatma çabasının bir örneği olarak kayıtlara geçti.

Pülümür Kaymakamlığının eş güdümünde,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesinin  ortak çalışmasıyla,  okul öncesi  ve ilkokul öğrencilerine yönelik Masal Etkinliği,  minik öğrencilerin ilgisini çekti.   

(Pülümür Haber, 18 Ekim 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir