112 ACİL ÇAĞRI EĞİTİMİ-16 EKİM 2024-PÜLÜMÜR-.-jpg

(Pülümür Haber)

112 Acil Çağrı Merkezleri, sistemi kötüye kullananların yarattığı sorunlarla baş başa…  Zor durumda  kalan vatandaşlara yardım eli uzatılmasının ilk evresi, iletişimle başlıyor.  Sorunun yetkililere bildirilmesinin en önemli kanallarından biri olan 112 Acil Çağrı Merkezleri,  sistemi kötüye kullananların yarattığı sorunlarla başa çıkma çabasında.   Yanlış bildirimlerin bir bölümü,  yetkilileri yanlış yönlendirmeyi amaçlıyor.     Bazı bildirimler de  ‘can sıkıntısını gidermek’ isteyen sorunlu insanlardan kaynaklanıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, sistemin kötü amaçlarla kullanılmasını engellemek  ve farkındalık yaratmak  amacıyla harekete geçti. Merkez ekipleri, Pülümür’de öğrenim gören öğrencilere konuyla ilgili sunum yaptı. Sunum ilgiyle izlendi.

112 Acil Çağrı Merkezi, sadece yardıma ihtiyaç duyanların aradığı bir merkez değil. Canı sıkılan, herhangi bir olayı karartmak isteyenlerin de aklına ilk gelen merkezlerden. Sistemin sağlıklı işlemesini engelleyen uygulamalara karşı etkin önlem alınması gerekiyor. Çağrı merkezlerini  gereksiz yere meşgul edenlere karşı  etkili yaptırımların devreye sokulması ve temel eğitimden itibaren  çocukların eğitilmesi,  akla ilk gelen önlemlerden.   

112 Acil Çağrı Merkezleri,  sistemi kötüye kullananların yarattığı sorunlarla baş başa…   Yanlış bildirimlerin bir bölümüyle,  yetkililerin yanlış yönlendirilmesi  amaçlanıyor.     Bazı bildirimler de  ‘can sıkıntısını gidermek’ isteyen sorunlu insanlardan kaynaklanıyor.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, sistemin kötü amaçlarla kullanılmasını engellemek  ve farkındalık yaratmak  amacıyla harekete geçti.

Merkez ekipleri, Pülümür’de öğrenim gören öğrencilere konuyla ilgili sunum yaptı. Sunum ilgiyle izlendi.

(Pülümür Haber, 17 Ekim 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir