DOĞANKÖY YOL ÇALIŞMASI-2 (3)

(Pülümür Haber)

Pülümür Doğanköylüler, geçen yıl başlatılan köye yol projesinin tamamlanması için olağanüstü çaba gösteriyor. Fransa’da yaşayan Ali Haydar Doğan, yılın yarısını arazide geçiriyor. Doğan’a, köylüleri Haydar Doğan ve  Serkan Doğan da eşlik ediyor. Köylüler, bugüne kadar yaklaşık bir buçuk milyon lira harcanan projenin kalan kısmının tamamlanması için kaynak ve araç sağlanması çağrısında bulundu. Köylülerin, yağışlar bastırmadan dozer ve mazot desteğinde bulunulması çağrısına, köy yolları konusunda duyarlı olduğu bilinen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun olumlu yanıt vermesi bekleniyor.

Fransa’da yaşayan Pülümür Doğanköylü Ali Haydar Doğan, köyünü yola kavuşturmak için yılın yarısını arazide geçiriyor. Ali Haydar Doğan, kış bastırmadan yolun tamamlanabilmesi için mazot ve dozere ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Ali Haydar Doğan, Pülümür Doğanköylü… Yaklaşık 3 yıldır köye yol götürmek için çaba gösteriyor. Fransa’da yaşayan  Ali Haydar Doğan,  yılın büyük bölümünü arazide geçiriyor. Doğan, köyünü yola kavuşturmak için yoğun çaba harcayan köylülerine öncülük ediyor.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, köy yolları ve çevre duyarlılığıyla tanınıyor.

Haydar Doğan ve Serkan Doğan, yol nöbetinde görev alan diğer köylüler.

Doğanköy yolunda zorlukların büyük bölümü aşıldı, zafere az kaldı!

Onlara arazide  bir bardak çay ikramında bulunan kimsenin bile bulunmayışı, toplumsal yarar gözeterek iş yapmanın zorluklarına işaret ediyor.  

Fransa’da yaşayan Pülümür Doğanköylü Ali Haydar Doğan, köyünü yola kavuşturmak için yılın yarısını arazi koşullarında geçiriyor. Sahadan ayrılmayan Doğan, yolun bu yıl tamamlanması için mazot ve dozere ihtiyaç duyulduğunu dile getiriyor.

Doğanköy, yola kavuşma çabasında  önemli başarılara imza attı. Köylülere, Tunceli Valiliği  destek sağlıyor. Yol çalışmalarında büyük zorluklar aşıldı. Köye varmak için  kısa bir mesafe kaldı.

Doğanköylülerin yol için sağladığı bir buçuk milyon lira dolayındaki kaynak tükendi. Ek kaynak sağlanmadan yolu tamamlamak olanaksız. Sonbaharla birlikte kapıyı çalan soğuk ve yağışlı hava, yolun bu yıl da tamamlanmasını tehlikeye sokuyor.

O hâlde eli çabuk tutmak, zaman geçirmeden işe koyulmak gerekiyor.

Doğanköylü Serkan Doğan, yol çalışmalarına destek için Bursa’dan Pülümür Kırmızıköprü’ye gelmiş.

Ali Haydar Doğan,  şu sıralarda yolda çalışan kırıcıya eşlik ediyor. Köylüsü Serkan Doğan’la birlikte,  yol yapım çalışmalarında görev alan Tunceli İl Özel İdaresi ekibine eşlik ediyor. Serkan Doğan, Bursa’da işini gücünü bırakıp çalışmaya destek için memlekete gelmiş.

Doğanköylü Haydar Doğan, yol çalışmalarında köylülerini yalnız bırakmıyor.

Kırıcının işi bitmek üzere…  Şimdi dozere ihtiyaç duyuluyor. Özel İdarenin dozeri, şu sıralarda Kırdım’da.  Yolun, yağışlar bastırmadan tamamlanması için dozerin yanı sıra mazot da gerekiyor.

Köy yolları konusunda duyarlılık gösteren Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun, Doğanköy yolunun kalan bölümünün tamamlanması için  gerekli talimatları vermesi bekleniyor.

(Pülümür Haber, 30 Eylül 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir