(Pülümür Haber)

Pülümür-Tunceli kara yolunda araç ve can güvenliğini  tehlikeye sokan  kaya düşmesine karşı önlem alınıyor. Pülümür Vadisi’nin tam ortasından geçen yola düşen kayalar, zaman zaman üzücü sonuçlara yol açıyordu. Riskli alanları çelik telle kaplama çalışmalarına başlandı.  AK Parti Tunceli İl Başkanı Bülent Süner ve  Pülümür İlçe Başkanı Yılmaz Kılıçoğlu, bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek Pülümür kara yoluyla ilgili sorunları aktarmıştı.

Pülümür Vadisi’nin ortasından geçen Pülümür-Tunceli kara yolunda zaman zaman üzücü kazalar  yaşanıyor. Bu kazalardan bazıları, bölgenin coğrafi yapısından kaynaklanıyor.

Vadinin herhangi bir yakasından yola yuvarlanan kayalar, ölümcül kazalara neden oluyor.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Bülent Süner ve  Pülümür İlçe Başkanı Yılmaz Kılıçoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Pülümür-Tunceli kara yolunda yaşanan sorunları aktarmıştı.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Bülent Süner ve  Pülümür İlçe Başkanı Yılmaz Kılıçoğlu, bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek Pülümür kara yoluyla ilgili sorun ve talepleri   aktarmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kara yolunda kaya düşme riski yüksek alanları çelik telle kaplamak için harekete geçti.

Ekipler, riskli alanlarda çalışmaya başladı.

Çalışmanın yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

(Pülümür Haber, 7 Eylül 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir