(Pülümür Haber)

Pülümür yaylaları, bitki yağmacıları ve hayvan katillerinin özgürce at koşturduğu alanların başında yer alıyor. Karların erimesiyle birlikte yaylalara akın eden  yağmacılar, bölgenin eşsiz coğrafyasını yıkıma uğratıyor. Bölgeye giriş çıkışlarda herhangi bir engelle karşılaşmayan  ‘avcı’lar ve bitki yağmacıları, el koydukları  ‘ganimet’i,  kentin ana caddelerinde  yüksek fiyatla pazarlıyor. Bölge, mimarlık ve mühendislik faciası yollarla, yağmacıların ayakları altına seriliyor. Pülümür Buyer Baba Gölü’ne yol çalışması da bunlardan biri.

Pülümür Buyer Baba Gölü’ne dayanan yol çalışması, 18 Temmuz 2024.

3 bin 200 rakımlı Pülümür Buyer Baba Gölü, bölge halkının duyarlığı ve ulaşım güçlüklerinden dolayı yıkıma uğratılmayan doğal güzelliklerimizden. Geçen yıl bir  ‘hayırsever’in sağladığı kaynakla göle yol projesi gündeme gelmişti. Söz konusu çalışma, halkın ve doğaseverlerin tepkisiyle karşılaşmıştı. 

Pülümür Buyer Baba Gölü’ne yol projesine kafa yoran oldu mu?

Yetkililerin bilgisi dışında yapıldığı öne sürülen çalışmaların sessiz sedasız yürütüldüğü ortaya çıktı. İş makineleri, göle dayandı. Yaban hayatı, endemik bitki örtüsü ve bölgenin topografik yapısını olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen yol projesini gerçekte kim ya da kimlerin niçin desteklediği sorusu, merak konusu oldu.  

Yaban hayatın yabancısı olduğu gürültü eşsiz coğrafyanın gerçek sahipleri dağ keçilerini, ayıları, köstebekleri rahatsız ediyor, 18 Temmuz 2024.

Projeyle, farklı alanlarda faaliyet yürüten yağmacılar için elverişli koşulların yaratıldığı belirtiliyor.

Pülümür Buyer Baba Gölü, ölüme sürükleniyor.

Merak edilen soru şu:

49 köy ve bağlı mezralardan, Elmalı dışında, kanalizasyon altyapısına sahip  olmayan Pülümür’ün öncelikli sorunu 3 bin 200 rakımlı gölü yola kavuşturmak mıdır?

Niçin?

Pülümür Buyer Baba Gölü’ne yol projesinde sona geliniyor. İş makineleri göle dayandı, 18 Temmuz 2024.
Pülümür köyleri, kanalizasyon başta olmak üzere, temel altyapı hizmetlerinden yoksun, ama göle otomobille gitme ‘ayrıcalığına’ sahip!
İş makineleri, 3 bin 200 rakımlı doğa harikasında kimler için çalışıyor?
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
, Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.
Pülümür Buyer Baba Gölü, 18 Temmuz 2024.

(Pülümür Haber, 22 Temmuz 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir