(Pülümür Haber)

Derince Anadolu Lisesinin yıkılmasında rol oynayanlar, ‘rant’ için elverişli zaman kolluyor!

Bir eğitim kurumu yıkılır mı hiç? Öğrencileri yıllarca süren ikili eğitimde öğütülür mü? İşin içinde rant varsa neden olmasın! Derince Anadolu Lisesi, 2022 yılında ‘çürük’ olduğu gerekçesiyle yıkılmış, okulun 7 bin 688 metrekarelik alanı otoparka dönüştürülmüştü! Derinceliler, karara karşı ayağa kalktı.

Derince Anadolu Lisesinin 7 bin 688 metrekarelik alanı otopark olarak kullanılıyor!

Kentin köklü eğitim kurumlarından Derince Anadolu Lisesi, 1972 yılında kuruldu.  Okul, ilçenin kalbi Denizciler Caddesi’nde faaliyet yürütüyordu.  

Okul binası, 2022 yılında boşaltıldı. 529 öğrenci, 38 öğretmen,   Derince Piri Reis Ortaokulunda,  ikili eğitim kıskacında ikinci  yılı geride bıraktı. Okulun, Sırrıpaşa Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde  yapılacak ‘kampüs’e taşınacağı açıklandı.

Aradan iki yıl geçti, kampüsten eser yok!’

Derince Lisesi Marşı’nı kaleme alan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayri Sarı, 41 yıl emek verdiği okulu için yürütülen mücadelenin ön saflarında.

Derince Anadolu Lisesinin başına gelenler,  Cumhuriyet İlkokulunun başına gelenleri hatırlatıyor.  Derince Belediyesinin karşısındaki  okul yıkılarak yerine  AVM ve cami yapılmıştı!.   

Derince Anadolu Lisesinin arsası tepkiler dininceye kadar otopark olarak kullanılacak. Sonrası mı, rant pususuna yatanlar bilir!

Derince Anadolu Lisesinin öğretmen, veli ve mezunları, okul binasının, şimdi otopark olarak kullanılan okul arsasına yapılması için harekete geçti. Aralarında okulun 41 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hayri Sarı, Derince Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necdet Meriçli, Emekli Öğretmen Yaşar Aka’nın da yer aldığı çok sayıda vatandaş,  lise binasının eski yerine yapılması amacıyla kampanya başlattı.

Derince Kent Meydanı’nda okul nöbeti.

Derince Kent Meydanı’nda başlatılan imza kampanyasıyla, okulun,  otopark olarak kullanılan arsaya yapılması amaçlanıyor.

Emektar öğretmenler, Temmuz sıcağında okulları için nöbet tutuyor.

Okulun eski Beden Eğitimi Öğretmeni  Erdal Gündoğdu, kampanyaya destek için Almanya’dan gelmiş!.

Haydi Derince, görev başına!

(Pülümür Haber, 15 Temmuz 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir