MEHMET ÖZDEMİR

Etkili yağışlar, Pülümür köylüsünü zor durumda bırakıyor.  Yağmur ve doludan,   tarım, hayvancılık ve arıcılık olumsuz yönde etkileniyor. Çakırkaya köyünde dün etkili olan  dolu, ekili alanlara büyük zarar verdi. Doludan, özellikle sebze fideleri ve  meyve ağaçları etkilendi.

Dolu, Çakırkayalı üreticilere büyük zarar verdi.

Durmak bilmeyen yağışlar, üretimi olumsuz yönde etkileniyor. Arıların, kovanlardan dışarı çıkamaz hâle geldiği Pülümür’de, dinmek bilmeyen yağmur ve yer yer etkili olan dolu üretime büyük zarar verdi.

Pülümür Çakırkaya köyü

Çakırkaya köyünde etkisini gösteren doludan, sebze ve meyve üretimi  olumsuz yönde etkilendi.  Dolu, kısa bir süre önce  dikilen  sebze fidelerini olumsuz yönde etkilendi. Köylülerin, Erzincan’dan büyük umutlarla getirdiği sebze fidelerinin birçoğunun kırıldığı ya da yapraklarını döktüğü görüldü.

Etkili yağışlardan, Pülümürlü arıcılar da olumsuz yönde etkileniyor. Arılar, göz açtırmayan yağışlardan dolayı kovanlardan dışarı çıkamıyor. Pülümürlü bal üreticileri geçen sezonda aradığını bulamamış, umudunu yeni sezona bağlamıştı.

Çakırkaya

(Pülümür Haber, 31 Mayıs 2024)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir