(Pülümür Haber)

Pülümür’de görev yapan muhtarların hizmet içi eğitim haberine yapılan bir yorum, muhtarların tepkisini çekti. Bülent Boz adlı sosyal medya kullanıcısının, ilgili haberin altına yaptığı yorumda şu ifadelere yer verilmişti: “Muhtarların çoğu ilkokulu bile bitirmemiş. Ne bir dilekçe yazmasını bilirler ne devletten gelen bir evrakı okumasını bilirler ne de köy kanunlarını,  köylü haklarını bilirler. Muhtarlar,  sadece aylık alıp dere kenarlarında demlenirler”

Pülümür’de ‘demlenme’ krizi! Pülümür’de görev yapan mahalle ve köy muhtarlarına verilen hizmet içi eğitim, ‘demlenme’ ve ‘cehalet’ tartışmasına yol açtı. Hizmet içi eğitim haberine yapılan bir yorum, tartışma yarattı. Bülent Boz adlı sosyal medya kullanıcısının muhtarları eleştiren yorumu, Pülümürlü muhtarların tepkisini çekti.

Pülümür Merkez Mahallesi Muhtarı Zeki Çinkılıç, Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal’I makamında ziyaret etmişti

NE SÖYLEMİŞTİ?

Pülümür’de 24 Ocak’ta muhtarlara verilen hizmet içi eğitim, Pülümür Kaymakamlığının sosyal medya hesabından duyurulmuş, bazı okuyucular yorum yapmıştı.

Bülent Boz adlı bir vatandaşın yaptığı yorum, tartışma yarattı.

Bülent Boz’un muhtarlarla ilgili ifadeleri tartışma yarattı

Bülent Boz, yorumunda şu ifadelere yer vermişti:

“Muhtarların çoğu ilkokulu bile bitirmemiş. Ne bir dilekçe yazmasını bilirler ne devletten gelen bir evrakı okumasını bilirler ne de köy kanunlarını,  köylü haklarını bilirler. Muhtarlar,  sadece aylık alıp dere kenarlarında demlenirler.

“Tüm köylerdeki köylülere sesleniyorum,  madem devlet yapmıyor,  siz yapın. Köyünüze …… en az bir lise mezunu olanları seçin.

“Devlete çağrım,  günümüzde ihtiyaç olmayan muhtarlığı kaldırsın,  kaldırmıyorsa da yeni bir düzenleme yaparak,  muhtar olan en az lise mezunu olmasını sağlasın.”

MUHTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Pülümür’de görev yapan mahalle ve köy muhtarları, söz konusu yoruma  tepki gösterdi. Muhtarlar, dil ve yazım yanlışlarıyla dolu metni hazırlayan kişinin eğitim durumunu açığa kavuşturması talebinde bulundu. Muhtarlar, yorumda bulunan kişinin, muhtarların eğitim durumu ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmadığının ortaya çıktığını dile getirdi.

MUHTARLAR NE DİYOR?

Pülümür Gökçekonak Köyü Muhtarı Mehmet Ali Satık

Pülümür Haber’e konuşan muhtarlar, konuyla ilgili düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. İşte onlardan bazıları:

Mehmet Ali Satık (Gökçekonak Köyü Muhtarı): “Toplantılarda bütün muhtarları tanıma fırsatı buldum  Hepsi de okur yazar.  Dilekçenin âlâsını  yazarız. Toplantıda en iyi şekilde konuşurum. Köyüme en iyi hizmet getiririm. Kimin cahil olduğuna halk karar verir.”

Pülümür Kocatepe Köyü Muhtarı Baki Fırat

Baki Fırat (Kocatepe Köyü Muhtarı):Sıkıntılı bir yorum. ‘Demlenme’ ifadesi, ağır bir ifade. Bugüne kadar bir muhtar arkadaşımla oturup  bir ‘duble’ içtiğimiz bile yok. Muhtarların yaptığı işler göze görünmüyor. Kendi köyüme gerekli hizmeti yapıyorum, Elimden geldiğince her işi yapmaya çalışıyorum. Kovuklu-Kocatepe’ye yolunu asfaltlattım.  11 km asfalt yaptırdık. Ara yollarımızın stabilize olmasını sağladık. Köyün 5-6 km uzunluğundaki içme suyu şebekesi yenilendi. Geçen yıl Pülümür’e gelen ödeneğin büyük bölümü,  köyümüze  hizmet amacıyla   kullanıldı. Toplantılara katılan muhtarlar isteklerini dile getiriyor.”

Pülümür Çakırkaya Köyü Muhtarı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Hüseyin Çaktı

Hüseyin Çaktı (Çakırkaya Köyü Muhtarı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı): Çok yanlış bir suçlama. Üzüntü verici… Muhtarlarımız çok değerli. Çoğu lise ya da üniversite mezunu. 54  muhtarın  suçlanması, çok yanlış. ‘Demlenme’ ifadesi kabul edilemez.  Böyle bir kanıya varabilecek bir durum yok. Ben herhangi bir muhtar arkadaşımla dere kenarında içki içmiş değilim. Kınıyorum.”

(Pülümür Haber, 25 Ocak 2023)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir