(Pülümür Haber)

“Eşekli Dostoyevski” adıyla tanınan Ersin Bilge, Pülümür’e geliyor.  23 Aralık’ta Erzincan Altınbaşak’ta öğrencilerle buluşacak olan Bilge, aynı gün Pülümür’e gelecek.  Bilge, eşeğe yüklediği kırtasiye malzemelerini ve dünya klasiklerini öğrencilere dağıtacak.  

‘Eşekli Dostoyevski’ Ersin Bilge

Ersin Bilge’nin gezmediği köy, kapısını çalmadığı okul yok. Eşeğe. kırtasiye malzemelerini ve kitapları yükleyerek yola düşüyor. Trabzon’dan Edirne’ye, Kars’tan Burdur’a kadar hemen her yerde okullara konuk oluyor.

Ersin Bilge, 23 Aralık’ta Pülümür’de öğrencilerle bir araya gelecek (Acaba heybesinde ne var?)

ERSİN BİLGE KİMDİR?

Ersin Bilge, 1963 Çayırlı (Yukarıkartallı) doğumlu. İlköğrenimini köyünde tamamlamış. Pülümürlü Ali Yılmaz’ın öğrencisi olmuş. Mercan Ortaokulundan mezun olmuş. Lise öğreniminden sonra yükseköğrenim görmüş. Bir süre kamu görevinde bulunmuş. 1992 yılında görevinden  ayrılarak Almanya’ya yerleşmiş. Almanya’da yaşamını sürdüren Ersin Bilge, öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve dünya klasiklerini dağıtmayı görev edinmiş. Bugüne kadar yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye ulaşmış.  Bilge’nin kaleme aldığı, gelirini öğrencilere bağışladığı, Eşekle Gelen Dostoyevski  kitabı 4. kez basılmış.

Eşekle Gelen Dostoyevski, Ersin Bilge

Ersin Bilge, kırtasiye malzemeleri ve kitap dağıtımının yanı sıra öğrencilere burs sağlamak için de çaba gösteriyor.

Ürgüplü Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz (1921-2005), kütüphaneyi, Ürgüp’ün köylerine taşımıştı

PÜLÜMÜR’E GELİYOR

Erzincan Çayırlı Yukarıkartallı köyünde doğup büyüyen  Ersin Bilge, çocukluk yıllarında yaşadığı sıkıntıları unutmamış.

Erzincan Çayırlı Yukarıkartallı köyünde doğan Ersin Bilge, köy okullarında çocukluk yıllarına dönüyor

“Eşekli Dostoyevski”, 23 Aralık’ta Pülümür’e konuk oluyor. Pülümür’de  ilk ve ortaöğrenim öğrencilerinin tamamına kırtasiye malzemesi ve kitap dağıtacak olan Ersin Bilge’ye,  Pülümürlülerin ilgi göstermesi bekleniyor.

Errsin

(Pülümür Haber, 21 Aralık 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir