PÜLÜMÜR KAYMAKAMI MEHMET ÇAĞATAY ÇAKAL, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

(Pülümür Haber)

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Pülümür Kaymakamı, 24 Kasım dolayısıyla yayımladığı  mesajda, evrenin, iyi eğitilmiş insanlarla güzelleştirilebileceğini dile getirdi. Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın yolunun tarihimizi, dilimizi, millî ve manevi değerlerimizi bilip  yaşamaktan, teknoloji çağını ve gelişmelerini yakalayabilmekten ve bilgi toplumu olmaktan geçtiğini belirtti.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Pülümür Kaymakamı,  mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,  Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını 24 Kasım 1928’de kabul ettiğini hatırlattı. Kaymakam,  1981’de, 24 Kasım’ın  Öğretmenler Günü  olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını dile getirdi.    

PÜLÜMÜR KAYMAKAMI’NIN 24 KASIM MESAJI

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, mesajında, şehit öğretmenleri unutmadı (Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz)

Geleceğe dair yeşerecek her umudun ışığı, milletimizin maddi ve manevi gelişmişlik düzeyini, varlık ve bekasını yükseltecek beşerî  gücünün mimarı öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerinde,  doğru yönlendirilmiş, iyi eğitilmiş insanlarla yaşadığımız evreni değiştirmek ve güzelleştirmek mümkündür.

Terör örgütü PKK tarafından 16 Eylül 1993’te Pülümür’de şehit edilen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayhan Kural ve gözü yaşlı annesi Gülbeyaz Kural

Türk Milleti, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam etmektedir.

Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne ulaşabilmenin yolu tarihimizi, dilimizi, millî ve manevi değerlerimizi bilip ve yaşamaktan, teknoloji çağını ve gelişmelerini yakalayabilmekten ve bilgi toplumu olmaktan geçmektedir. Bizler, ilim Çin’de de olsa gidip alınması gerektiğine inanan, bir harf öğretene vefasını kulu-kölesi olacak kadar mana yükleyen bir ilim, irfan ve hikmet medeniyetinin mensuplarıyız.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Pülümür köylüsünü ziyaret ediyor

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri sebebiyle Bölücü Terör Örgütü tarafından şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Yıllarını bu mesleğe adamış, ülkemizin her yerinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize ve kıymetli ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Emekli öğretmenlerimize huzurlu bir emeklilik hayatı, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, saha çalışmalarına devam ediyor

(Pülümür Haber, 25 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir