TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN’DAN, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Özkan, mesajında,  öğretmenlerin,  çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi, çağın şartlarına göre yetiştirilmesi ve kadim değerlerimizle tanıştırılması görevini üstlenen,  istikbalimizin mimarı, fedakârlığın ve sevginin timsali  olduğunu  dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928’de, Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilmişti

24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlanıyor.  Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tunceli Valisi, mesajında,  öğretmenlerin,  çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi, çağın şartlarına göre yetiştirilmesi ve kadim değerlerimizle tanıştırılması görevini üstlenen,  istikbalimizin mimarı, fedakârlığın ve sevginin timsali  olduğunu  dile getirdi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi, çağın şartlarına göre yetiştirilmesi ve kadim değerlerimizle tanıştırılması görevini üstlenen istikbalimizin mimarı, fedakârlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimizin gününü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Öğretmenlik mesleği sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değil, bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bizler için her biri ayrı birer değer olan öğretmenlerimiz bir irfan ordusu misali bilgiyi hakikat ve adalet adına kullanmayı öğreterek büyük bir görev ifa etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; yurdumuzun dört bir yanında “yeni bir insan ve yeni bir toplum” inancı ve hedefi ile çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimizi ve de ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyorum.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928’de  “Millet Mektepleri  Başöğretmenliği” unvanını  kabul etmişti.    24 Kasım, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.   

(Pülümür Haber, 24 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir