(Pülümür Haber)

Türkiye Cumhuriyeti’nin  Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,  84 yıl önce sonsuzluğa uğurlanmıştı.  Yarın 10 Kasım. Atatürk, 10 Kasım 1938’de,henüz 57 yaşındayken yaşama gözlerini yummuştu. Türkiye, Büyük Önder’i anıyor. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında,   Atatürk’ün  en zor zamanlarda liderlik yaptığını, zamanın küresel güçlerine karşı mücadele yürüttüğünü ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yarın 10 Kasım.  Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının üzerinden 84 yıl geçti.  Büyük Önder,  10 Kasım 1938’de,henüz 57 yaşındayken Türk Milletine veda etmişti.   Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında,   Atatürk’ün  en zor zamanlarda liderlik yaptığını, zamanın küresel güçlerine karşı mücadele yürüttüğünü ifade etti.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 84. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin âdeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i kurarak bizlere emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

(Pülümür Haber, 9 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir