(Pülümür Haber)

Yarın 10 Kasım. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılmıştı. Ömrü savaş meydanlarında geçmişti. Emperyalizmin,  Osmanlı İmparatorluğu’nu bölme girişimine silahla yanıt vermiş, ümmetten millete geçiş sürecine önderlik etmişti. Silahla bölme girişimini, silahla bozguna uğratmıştı.  

Ülkenin içinde  bulunduğu en zor koşullarda bile karamsarlığa kapılmamıştı. Savaşan liderdi.  Emperyalizme karşı her alanda savaştı.

Kamu İktisadi Teşekküllerini kurarak, ekonomik kalkınmanın temellerini attı. Eğitimde, dilde, kültür ve sanatta  devrim yaptı.  Bağımsız, laik ve egemen bir devlet  kurdu. Yaşamını,  Türk Milletinin refah  ve mutluluğuna  adadı. Kişisel çıkarları için değil, milletinin çıkarları için çalıştı. 

Ezilen milletlere örnek oldu. 

Kısacık ömrüne büyük devrimler sığdırdı.  Genç yaşta milletine veda etti. Yaşasaydı, daha büyük işler başaracaktı. Yarım bıraktığı işleri tamamlamak, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere düşüyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

(Pülümür Haber Yayın Kurulu, 9 Kasım 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir