(Pülümür Haber)

Pülümür Salördek köy yolu, kullanılamayacak durumda. Bozuk yoldan kalkan toz, halk sağlığını tehdit ediyor. Yolun, havalar soğumadan asfaltlanması gerektiği ifade ediliyor.

Pülümür Salördek yolunun Kırmızıköprü’den görünümü (Her yerde toz var!)

Pülümür Salördek köyü, her yıl binlerce kişiyi ağırlayan bir doğa harikası.  Salördek, özellikle sonbaharda  rengârenk bir örtüye bürünüyor.  Meşe, kavak  ve  çınar ağaçları sarı, turuncu, kırmızı ve yeşil renkleriyle doğa severleri büyülüyor.  Doğa severler,  özellikle sonbaharda  Pülümür Salördek, Çatalyaka, Beğendik ve Kadısırtı köylerinde  buluşuyor.

Pülümür Kırmızıköprü-Salördek köy yolunun başlangıç noktası (Ortalık toz duman!)
Salördek yolu, 19 Ağustos 2022, 09.12

Salördek köyüne, Pülümür-Tunceli kara yolunun 18. kilometresindeki  Kırmızıköprü’den gidiliyor.  Kırmızıköprü-Salördek yolu yaklaşık 2 kilometre. Yüzlerce aracın geçtiği  stabilize yoldan kalkan toz,  yöre insanını çileden çıkarıyor. Kullanılamaz hâle gelen yol, araçlara zarar veriyor, insan sağlığını tehdit ediyor. Bozuk yoldan geçen araçlar, doğa harikası köyün nefesini kesiyor. Toz sadece Salördek’i değil, Kırmızıköprü ve Çatalyaka köyünü de etkiliyor. Yola yakın evlerde yaşayan aileler, kapı ve pencereleri açamıyor. Salördek yolunun havalar soğumadan asfaltlanması gerektiği dile getiriliyor.

Salördek köyünün sevilen isimlerinden Hasan Doğan, tozdan korunmak için kapı ve pencerelerini kapalı tutuyor! (Araç sürücüleri farkında mı?)

Salördek-Çatalyaka yolu sorunu, çözüm bekliyor.

Salördek köyünün çalışkan isimlerinden Alişan Arslan, tozdan bunalmış durumda (Sigara içmeye gerek var mı?)
Pülümür Salördek köyü (Fotoğraf: Murat Arslan)
Pülümür Salördek yolu, 22 Ekim 2021
Pülümür Salördek yolu, 22 Ekim 2020
Pülümür Salördek yolu, 26 Ekim 2020
Pülümür Çatalyaka yolu, 26 Ekim 2020
Pülümür Salördek yolu, 26 Nisan 2021
Pülümür Salördek yolu, 26 Nisan 2021
Pülümür Salördek yolu, 2 Eylül 2022
Pülümür Salördek yolu, Ağustos 2022

(Pülümür Haber, 4 Eylül 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir