(Pülümür Haber)

Emperyalist işgale son veren  Büyük Taarruz, 100 yaşında! Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın yönettiği Büyük Taarruz’la, emperyalist işgal güçleri kesin yenilgiye uğratılmıştı. Tunceli Valiliği,  Büyük Taarruz dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, Büyük Taarruz’la, küllerinden doğan bir milletin  vatan toprağı için kahramanca mücadele ettiği ve destan yazdığı ifade edildi.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Kocatepe’de, 26 Ağustos 1922 (Masa başında değil, savaş meydanlarında sınanmış liderlik)

Emperyalist işgali bozguna uğratan Büyük Taarruz’un  100. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  26-30 Ağustos 1922’de emperyalist işgal güçlerini kesin yenilgiye uğratan Büyük Taarruz’u Başkomutan Mustafa Kemal Paşa yönetmişti.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa (Vatana ve millete adanmış bir ömür)

 Mustafa Kemal Paşa,  Zafertepe’de 30 Ağustos 1924 tarihinde Büyük Zafer’in önemini şöyle ifade etmişti:

 “… Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır…”

Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar Kocatepe’de sabah saat 05.30’da topçu ateşiyle başlamıştı (Bağımsız ve başı dik yaşamanın başka yolu yok!)

Tunceli Valiliği, 30 Ağustos Zaferi’yle ilgili bir mesaj yayımladı. Valilik mesajında, küllerinden doğan bir milletin vatan toprağı için kahramanca mücadelesine  vurgu yapıldı.  Mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz, ifadesine yer verildi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, millî duyarlılıklarıyla tanınıyor

TUNCELİ VALİLİĞİNİN 30 AĞUSTOS MESAJI

“Küllerinden doğan bir milletin vatan toprağının her karışı için kahramanca mücadele ederek, destanlar yazdığı şahlanış olan #BüyükTaarruz‘un 100. yılı kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Dağarcığında direniş olan bir millet, emperyalizme teslim olmaz!

(Pülümür Haber, 27 Ağustos 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir