(Pülümür Haber)

Pülümür Kırmızıköprü’yü çevre köylere bağlayan yolda rastlanan bazı üzücü görüntüler, sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.  Ormanların arasından geçen yolda kurallara uymayan bazı sürücüler, ölüm kusuyor. Kara yolunun kıyısına savrulan içki şişeleri ve çöpler, ‘kutsal Dersim coğrafyası’ ile ilgili söylemleri tartışmaya açıyor. 

Pülümür Kovuklu köyü yakınlarında ezilen tavşan, 8 Ağustos 2022 (Sözlüklerde, utancı tanımlayacak sözcük yok!)

Hız sınırını aşan bazı sürücüler, yaban hayatın en değerli varlıklarını soğuk asfalta yapıştırıyor. Lekeli semender,   tavşan, tilki ve daha nice canlı, lastiklerin altında can veriyor. Köy yollarında hız sınırını aşmak, insan yaşamını da tehdit ediyor. Köylerimizde yaşayan yaşlı ve çocuklar, trafik terörünün tehdidi altında. İşitme  ve görme kaybı yaşayan, hareketleri sınırlı bir yaşlı, ‘başı dumanlı’ sürücülerin gazabından kurtulabilir mi?

Pülümür Kırmızıköprü köyleri (Acele etmeye gerek var mı?)

 Aşağıdaki görseller, 8 Ağustos’ta çekildi.  Pülümür’ü çevre köylere  (Mezra, Kaymazteoe,  Akdik, Kovuklu, Boğalı, Kocatepe, Sarıgül, Yalmanlar, Dağbek, Karagöz, Çakırkaya vd.  bağlayan yolda art arda ezilen iki tavşan, vicdanları sorguluyor. Tavşanlardan biri Akdik yol ayrımı yakınlarında… Diğer tavşan ise  yaklaşık 5 yüz metre uzaklıktaki Kovuklu-Azgulere’de.  Soğuk asfalta yapıştırılan tavşanlar, vicdanları kanatıyor.

Pülümür Kırmızıköprü-Kovuklu kara yolunda ezilen tavşan, 8 Ağustos 2022 (Utancı tanımlayacak söz yok!)
Pülümür Kırmızıköprü-Kovuklu kara yolunda ezilen tavşan, 8 Ağustos 2022 (Utancı sözlüklerden silen eylem!)
Pülümür Akdik köyü yol ayrımında ezilen tavşan, 8 Ağustos 2022
Pülümür Akdik köyü yol ayrımında ezilen tavşan, 8 Ağustos 2022

(Pülümür Haber, 9 Ağustos 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir