(Pülümür Haber)

Muharrem ayı başladı. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan,  Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Kerbela’nın, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük ve unutulmaz bir ıstırap  olduğunu belirtti. .

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan,  Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Kerbela’nın, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük ve unutulmaz bir ıstırap  olduğunu    belirtti.   Tunceli Valisi, Hz. Hüseyin’i,   tüm nesiller ve çağlar için onurlu bir hayatın ve zulüm karşısında asil bir duruşun muhteşem örneği olarak  nitelendirdi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tuncelili yaşlılarla bir arada

Tunceli Valisi Mehmet  Ali Özkan’ın Muharrem ayı mesajı:

“Muharrem ayının 10’uncu günü meydana gelen Kerbelâ Olayı, zor bir imtihanın, haksızlık karşısında direnmenin adıdır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük ve unutulmaz bir ıstıraptır.

Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin Efendimiz ve Ehl-i Beyt`ten birçok masumun acımasızca şehit edilmesi tüm İslam Alemi’nin kalbinde iz bırakan derin bir yaradır. Hz. Hüseyin Efendimiz, tüm nesiller ve çağlar için onurlu bir hayatın ve zulüm karşısında asil bir duruşun muhteşem örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Muharrem Ayı’nın tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, tutulan oruçların Hak katında kabul olmasını niyaz ediyor, Kerbela şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. “

(Pülümür Haber, 30 Temmuz 2022)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir