(Pülümür Haber)

Körfez Ağadere, bir doğa harikası… Ağadere Göleti, olağan koşullarda insana huzur verir. Gölet ve dere, rant sistemine kurban ediliyor. Dere ve gölet ölüyor… Göz göre göre  geliyor ölüm! Dereye gelişigüzel dökülen çöpler, Türkiye’nin yüzünü kızartıyor. Bu çöpleri kim, niçin ve nasıl atıyor/atabiliyor? Yol kenarına saçılan çöpleri dereye süpüren iş makinelerine kim talimat veriyor? Ağadere Göleti’nin çevresine yığılan çöplerin yakılmasına ne demeli peki? Metal için yakılan atıklardan yükselen duman kenti kirletiyor ne gam! Dere kirlenmiş, gölet ölmüş kimin umurunda…

Gölete birkaç dakika mesafedeki taş ocağının yarattığı yıkım var bir de… Binlerce metrekarelik  yeşil alanın kökü kazınmış. Günde binlerce sefer yapan sarı kamyon terörü, çevre sakinlerini âdeta çıldırtıyor! Güzelim vadide tozdan, çöpten, sarı kamyonlardan dolayı adım atmak imkânsız.

Yazık bu ülkeye, çok yazık… Taş ocağı açılacak o kadar verimsiz alanlar dururken, kentin bir doğa harikasına kıyılır mı? Doğayı yıkıma uğratan sarı kamyonlara bayrak asarak talanın üzerini örtebilir miyiz? Vatanseverlik, ülkenin tüm maddi-manevi zenginlik kaynaklarını korumak değil mi?

Körfez Ağadere Göleti, ‘çöp ayrıştırma merkezi’ olmuş!
Körfez Ağadere ‘intihar’a sürükleniyor!
Körfez Ağadere’de yok yok!
Körfez Ağadere’nin çöplüğe çevrilmesine razı olmak!
Körfez Ağadere (Çöplerin buluşma noktası!)
Ağadere’ye kıymak!
Körfez Ağadere Göleti’nde yaşayan balıklara ne oldu?
Bu çöpleri, Körfez Ağadere Göleti’ne kim taşıyor?
Körfez Ağadere Göleti’nin kıyısına çöp dökme özgürlüğü!
Yakılan çöplerden yayılan koku, çevreye sinmiş
Körfez Ağadere Göleti’ndeki görüntüler, ülkemiz adına yüz kızartıcı
Körfez Ağadere’de doğayı yıkıma uğratan taş ocağı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir