TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Millî Mücadeleye ve Atatürk’e vurgu yaptı.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  dolayısıyla kutlama mesajı  yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Millî Mücadeleye ve Atatürk’e vurgu yaptı.

Cumhuriyet Devrimi’nin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajı :

“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyeti’mizin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Millî Mücadeleyi başlattığı günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençlerine armağan etmesi son derece anlamlı ve gençlere duyulan güvenin de simgesidir.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ve Gençlik Haftası’ nı kutluyorum.”

(Pülümür Haber)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir