TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN, ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADI

(Pülümür Haber)

Çanakkale Zaferi, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Vali Özkan, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, canı pahasına vatanını nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal

Millî Mücadelenin başarısında  önemli bir yer tutan Çanakkale Zaferi, tüm yurtta kutlanıyor. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Çanakkale Zaferi’nin 107 yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Vali Özkan, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin,  İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin âdeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın  Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajı:

“Tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin âdeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, canı pahasına vatanını nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Mustafa Kemal, emperyalizmin boğazın suların gömüldüğü Çanakkale Zaferi’ndeki başarısıyla tarih sahnesine çıkmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir