(Pülümür Haber)

Pülümür Salördek köyünden Engin Aslan (1979), Almanya’da yaşama veda etti.  Acı haberi,  Ahmet Aslan kamuoyuna duyurdu. Musa Aslan’ın  torunu,  Mehmet Ali-Naime Aslan çiftinin oğlu olan Engin Aslan’ın genç yaşta ölümü, büyük üzüntüye yol açtı. Engin Aslan’ın,  7 Şubat’ta Asperg Mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Musa Aslan (Acı üstüne acı)

Pülümür Salördek köyü, bugün genç yaşta yaşama gözlerini yuman Engin Aslan’ın acısıyla uyandı. Pülümür Kırmızıköprü esnaflarından Musa Aslan’ın torunu, merhum Mehmet Ali Aslan’ın  (1951-1987) oğlu Engin Aslan, babasının  ardından amcası Binali Aslan’ı (1955-2010),   ablaları  Leyla ve Ayla  Aslan’ı kaybetmişti.

Ahmet Aslan (sağda), ağabeyi Kazım Aslan’la

Engin Aslan’ın acı haberini, yakını Ahmet Aslan duyurdu.  Ahmet Aslan, yeğeni Engin Aslan’la ilgili duygularını kaleme aldı:

“Güle güle cancağızım. Ben 1979 yılı Temmuz ayında Almanya’ya geldiğimde Engin,  diğer adıyla Kızıler 12 günlüktü. Yaklaşık 43 yıl geçti. Ben ve çevremdeki akrabalarımın büyük bolümü bu 43 yılda çok mutluluk yaşadık. Hüzünlerimizi yazmıyorum,  ama Engin bu 43 yılda nelere şahit oldu.  8 yaşında babasını kaybetti.  Leyla’sı ve Ayla’sını kaybetti. Süreyya ablası  yatakta bihaber. Evlendi , çocuğunu doya doya sevmedi. Babalık duygularını pek yaşamadı. Bunların dışında okulunda başarılı,  tıpkı babası gibi paylaşımcı,  sevecen  ve dobraydı.  Kısacık yaşamı oldu.  Çok erken ayrıldın… Güle güle .. Devrin daim olsun, ışıklar  yoldaşın olsun. Seni hep özlemle anacağım,  canım ciğerim,  sevgili yeğenim.”

Mehmet Ali Aslan (24.07.1951-23.11.1987) ve eşi Naime Aslan (Fotoğraf: Ali Rıza Aslan arşivi)

Pülümür Salördek Köyü, sosyal medya hesabından Engin Aslan için paylaşımda bulundu:

“Aile büyüğümüz rahmetli Mehmet Ali Aslan ve Naime Aslan’ın,  kısa bir süre önce genç yaşta toprağa verdikleri kızları Leyla ve Ayla’nın ardından bugün de biricik oğulları Engin (Kızıler)Aslan’ı kaybetmenin acısını hep birlikte yaşadık. Uzun zamandan beri babası ve ablalarının yaşadığı hastalıkla mücadele eden Engin’imiz maalesef sabaha karşı  yaşam mücadelesini kaybetti. Tarifi olmayan bu büyük acı karşısında hepimiz çok üzgünüz…”

Açıklamada, Engin Aslan için Ludwigsburg Alevi Kültür Merkezinde,   2 Şubat  Çarşamba günü 16.00-18.00 saatleri arasında taziye gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Engin Aslan (1979-31 Ocak 2022) Fotoğraf: Salördek Köyü Pülümür arşivi
Binali Aslan (02.03.1955-23.05.2010) ve eşi Melek Aslan (Fotoğraf: Ali Rıza Aslan arşivi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir