TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN’DAN, HIZIR ORUCU MESAJI

(Pülümür Haber)

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan Hızır Orucu dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Özkan, mesajında, Hızır Orucunun, Anadolu-İslam inancında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Hızır Orucu dolayısıyla bugün bir mesaj yayımladı. Tunceli Valisi, Hızır’ın, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma olduğunu belirtti.  Hızır Orucunun, Anadolu-İslam inancındaki  önemini hatırlatan Vali Özkan’ın mesajı şöyle:

 “Anadolu-İslam inancında kutsal olarak kabul edilen Hızır ve Hızır Oruçları, Anadolu insanının inanç dünyasında yer almakta, insanlarımız gönüllerinde Hızır için özel bir muhabbet beslemektedirler. 
Hızır, darda, zorda ve güç durumda kalanların Yüce Allah’ın inayetiyle yar ve yardımcısıdır. İnsanların ve tüm canlıların imdadına yetişir.
Hızır, kardeşliktir, hoşgörüdür, dayanışmadır. 
Anadolu insanının ortak değeri ve gönüllerde köklü yeri olan, dara düşenin yardımına koşan, koruyan, kollayan,  Hızır aşkına tutulan oruçların, paylaşılan lokmaların Hak katında kabulünü, huzur ve hoşgörü kenti Tunceli ilimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha da pekişmesine vesile olmasını dilerim.”     

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir