(Pülümür Haber)

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği ile Almanya Pülümür Destekleme Derneğinin, Pülümürlü lisans öğrencilerine sağladığı burslar artırıldı. Daha önce 300 lira olan burslar 400 liraya çıkarıldı.

Pülümür dernekleri, lisans öğrencilerine ödediği burs miktarını artırdı. Pülümür derneklerinden yapılan açıklamada, bursların,  yaşanan ekonomik koşullar dikkate alınarak  artırıldığı belirtildi.

İstanbul’da  faaliyet yürüten  Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği 33 öğrenciye burs sağlıyor.  Merkezi Almanya’da  olan Pülümür Destekleme Derneği (Förderverein Pülümür e.V.) ise 51 öğrenciye burs veriyor. 

Burslardan, Pülümürlü  84 lisans öğrencisi yararlanıyor.

Pülümür dernekleri,  Eğitime Destek projesi kapsamında ödenen burs miktarını, ekonomik krizden dolayı artırdı. Öğrenci başına 300 lira olarak yapılan ödeme, 2022 yılı itibariyle 400 liraya çıkarıldı.  

Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneğinin Başkanlığını Yılmaz Coşkun, Almanya Pülümür Destekleme Derneği Başkanlığını ise Hakkı Koç yürütüyor.

Almanya Pülümür Destekleme Derneği Başkanı Hakkı Koç (sağda) bir etkinlikte
Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun (arka sırada sol başta), 1. Dersim Tanıtım Günleri etkinliğinde Pülümürlülerle bir arada
Pülümür Destekleme Derneği (Förderverein Pülümür e.V.) yöneticileri bir arada
Dersim Pülümür İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür Derneği, 1. Dersim Tanıtım Günleri etkinliğine katılmıştı
Pülümür Destekleme Derneği (Förderverein Pülümür e.V.) Başkanı Hakkı Koç (sol başta)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir