(Pülümür Haber)

Pülümür Kırmızıköprü’de ilkbaharın ilk günlerinde yola devrilen telefon direği, Tunceli Türk Telekom tarafından bir süre önce yerine dikildi. Pülümür Haber, sorunu sayfalarına taşımıştı.

Pülümür Kırmızıköprü’de ilkbaharın ilk günlerinde yola devrilen direk, uzun bir aradan sonra yerine dikildi. Pülümür Haber’in son olarak 16 Eylül’de gündeme getirdiği soruna kayıtsızlık şaşkınlık yaratmıştı.

Pülümür Kırmızıköprü’de aylar sonra yerine dikilen telefon direği

Direğin, kablolarıyla birlikte, Kırmızıköprü’yü çevre köylere bağlayan kara yolunun yanı başında aylarca yerde kalması,  ilgililerin kayıtsızlığı olarak yorumlanmıştı. Tunceli Türk Telekom kaynakları, sorunun, personel yetersizliğinden kaynaklandığı görüşünde.  Kaynaklar, mevcut personelle, bölgede yaşanan teknik sorunlara kısa sürede müdahale etmenin zor olduğunu savunuyor.

Pülümür Kırmızıköprü’de ilkbahar, yaz ve sonbaharı ‘yerde’ geçiren telefon direği, kış mevsimini ayakta geçirecek

Sözü edilen direk, geçen yıl da devrilmiş, aylar sonra yerine dikilmişti. Kırmızıköprü Sağlık Ocağı ile Pülümür Kırmızıköprü Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (Pülümür Barbaros Hayrettin Paşa YİBO) yakınlarında yerde en az iki mevsim geçirdikten sonra dikilen direğin, ayakta ne kadar kalacağı ise merak konusu oldu.

Pülümür Kırmızıköprü, 24 Ekim 2021
Pülümür Kırmızıköprü’de yerine dikilen telefon direği
Pülümür Kırmızıköprü, 24 Ekim 2021

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir