(Pülümür Haber)

Tunceli’de dolandırıcılar görev başında!  Bazı dolandırıcıların, vatandaşları arayarak para talebinde bulunduğu belirtildi. Kendilerini Tunceli Valisi olarak tanıtan kişilerin, iş insanları ile bazı vatandaşları telefondan arayarak dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. Tunceli Valiliği, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Telefonda kendilerini Tunceli Valisi olarak tanıtan dolandırıcıların, vatandaşlardan para talebinde bulunduğu ifade edildi. Dolandırıcıların, telefondan aradığı iş insanları ve bazı vatandaşlardan para talebinde bulunduğunu saptayan Tunceli Valiliği, dolandırıcılara itibar edilmemesini ve durumun 112  Acil hattına bildirilmesi gerektiğini duyurdu.

Tunceli Valiliğinin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Son günlerde bazı şahısların telefondan iş insanlarını ve vatandaşlarımızı arayarak kendilerini Tunceli Valisi olarak tanıttıktan sonra para talep etmek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları anlaşılmıştır.

Vatandaşlarımızın bu tür taleplere itibar etmemeleri, dolandırıcılar tarafından kendilerine verilen hesap numaralarına hiçbir şekilde para aktarmamaları, kendilerini arayan kişilerin telefon numaralarını, 112 Acil hattına bildirmeleri, dolandırıcıların yakalanması ve muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi açısından önem taşımaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir