ERZİNCAN BAŞAK TURİZMİN SEVİLEN KAPTANI VELİ KUTAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Erzincan Başak Turizm,  yetenekli kaptanını yitirdi. Sevilen kaptan Veli Kutan, genç yaşta  sevenlerine veda etti.   Veli Kutan’ın genç yaşta yaşamını yitirmesi büyük üzüntüye yol açtı.

Veli Kutan (Zamansız vedanın yürek sızısı)

Veli Kutan’ın ölüm haberini arkadaşı   Ali İbrahim  Tutu duyurdu.  Eski Erzincan Milletvekili  Tutu, kalp krizi sonucu yaşama veda eden arkadaşı Veli Kutan’la ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Ali İbrahim Tutu

Erzincan’ın sevilen canlarından, Başak Turizmin seçkin kaptanlarından sevgili Veli Kutan  geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi… Çok üzüldüm. Erken bir gidiş… Çok ortak yaşanmışlığımız vardı. Benim üzerimde emeği vardı. 2 Temmuz 1993 Sivas-Madımak Katliamı’nda yakılan Edibe Sulari’yi,  Çayırlı’da  toprağa vermek üzere,  morgdan Veli Kutan’la birlikte almıştık. Ben zorunlu Ankara’ya dönmüştüm. Işıklar içinde uyusun sevgili Veli Kutan, devri daim olsun, yattığı yer incitmesin… Kutan ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun …

Veli Kutan ailesiyle birlikte

Ali İbrahim Tutu’nun paylaştığı bilgiye göre,  Veli Kutan için yarın 10.00-11.00 saatlerinde  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevinde tören düzenlenecek.  Kutan,  Erzincan Cumhuriyet  Mahallesi’ndeki  Cemevinde düzenlenecek törenin ardından, toprağa verilmek üzere, Tunceli  Aktulug (Turuşmeg) köyüne uğurlanacak.

Veli Kutan

Bugün Erzincan’da geçirdiği  kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Veli Kutan, atmış bir yaşındaydı. Kutan ailesi, Pülümür Vergi Dairesinde memur olan babaları İsmail Kutan’dan dolayı, bir dönem Pülümür’de yaşamıştı.  Sanatçı Hıdır Kutan’ın ağabeyi olan Veli Kutan, yıllar önce, bir kaza sonucu  kızını yitirmişti.

(Pülümür Haber, 26 Kasım 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir