ERZİNCAN ÇAĞLAYAN BELDESİ VE GİRLEVİK KÖYÜ DUMANA BOĞULDU

Erzincan’ın Çağlayan beldesi ile Girlevik köyü dumana boğuldu. Girlevik  köyünden çevreye yayılan duman,  halk sağlığını tehdit ediyor. Dumanın, odun kömürü üretiminden kaynaklandığı öğrenildi.

Erzincan Girlevik köyü ile Çağlayan beldesine doğru yol alan duman (Üç kuruş için değer mi?)

Girlevik köyünün doğusunda  iki ay önce başlayan meşe fidanlarını kesme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kesilen fidanlar, ormanda yeni açılan yoldan traktörlerle Girlevik köyüne yakın açık alanlara taşınıyor. Açık alanlarda ateşe verilen fidanlardan yükselen duman Girlevik köyü ile Çağlayan beldesini olumsuz yönde etkiliyor.

Bugün sabah erken saatlerde Çağlayan ve Girlevik’te hissedilen dumanın odun kömürü üretiminden kaynaklandığı öğrenildi. Erzincan Girlevik köyü ile Çağlayan beldesi sakinleri zehir soluyor. Kirli hava, yörede yaşayan kronik hastaları zor durumda bırakıyor.

Meşe fidanı kıyımı (Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünün haberi var mı?)

ERZİNCAN ORMAN FAKİRİ

Erzincan, orman fakiri kentlerimizden.  Kent,  49 bin 657 hektarlık verimli ormanlık alana sahip. Orman Genel Müdürlüğünün verilerine göre bu oran Adana’da 384 bin 434, Bolu’da 409 bin 893, Bingöl’de 46 bin 701, Erzurum’da 91 bin 191, Tunceli’de ise 119 bin 43 hektar.

Ormansız yurt vatan değildir

Orman fakiri bir kentte meşe fidanlarından odun kömürü üretilmesi, vatandaşların tepkisini çekiyor. Çağlayan’a birkaç km uzaklıkta yürütülen çalışmalar hak sağlığının yanı sıra orman varlığına zarar veriyor. Yöre sakinleri Çağlayan, Girlevik ve Kalecik’e hayat veren ormanlık alanların korunması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyor.

Ormanları korumakla yükümlü olanlar ne iş yapar?
Endişeli bekleyiş

(Pülümür Haber, 11 Ekim 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir