Pülümür Kovuklu köyü yakınlarındaki bir çeşmeye bırakılan çöpler, köylülere pes dedirtti. Kırmızköprü-Kovuklu kara yolu üzerindeki çeşmede mola veren bazı yolcuların çevreye gelişigüzel çöp bırakması, Kovuklu köylülerini harekete geçirdi. Köylülerden Ahmet Örs, ahşap bir levhaya yazdığı uyarıyla, yurttaşları duyarlı olmaya davet etti.

Pülümür Kovuklu köyü Gavan bölgesindeki çeşme

Kovuklu köyü Gavan bölgesindeki çeşmenin soğuk suyu sıcak yaz aylarında insanın içini ferahlatıyor. Kovuklu Köyü Muhtarı Kâzım Yıldız’ın öncülüğünde çeşmede çevre düzenlemesine gidilmiş. Erzincan Ulalar ve Yoğurtlu Belediyelerinden oturaklar getirilmiş. Oturakların ortasına mermer bir masa konulmuş. Beş kavak ağacının gölgesindeki masa tüm yurttaşların kullanımına açık. Çeşme, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görüyor. Hafta sonlarında çeşmede piknik yapılıyor. Duyarlı piknikçilerin çöplerini toplayıp götürdükleri, ancak bazılarının çöplerini çeşmede bıraktığı ifade ediliyor.

Yöre sakinleri, çeşmenin temiz tutulması için herkesi duyarlı olmaya davet ediyor. Köylülerden Ahmet Örs, duygularını yazılı olarak ifade eden köylülerden. Yüksünmemiş, ahşap bir levhaya, kırmızı yağlıboyayla şunları yazmış:

Hızır aşkına çöplerinizi toplayın!

Pülümür Kovuklu Köyü Muhtarı Kâzım Yıldız
Kovuklu köylüleri çeşmede çevre düzenlemesi yapmış
Köylülerden Ahmet Örs, çevre temizliği için yurttaşları duyarlı olmaya çağırıyor
Çeşmeyi temiz tutmak bir yurttaşlık görevi
Pülümür Kovuklu köyü (Çalışkan ve üretken insanların yurdu)
Pülümür Kovuklu Gavan’dan Meryem Tepesi’ne bakış
Çeşmedeki krom maşrapa özgürlüğün tadını çıkarıyor

(Pülümür Haber, 6 Ağustos 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir