Yaklaşık bir ay önce onarılan Pülümür Kırmızıköprü-Kocatepe kara yolu kısa sürede zarar gördü.  Sözü edilen yolda trafik kurallarına aykırı araç kullanan bazı sürücülerin,  yaya güvenliğini tehdit ettiği ve yola zarar verdiği  gözleniyor.  Araçla taşınması gereken paletli iş makinelerinin asfalt yolda kullanılmasının, yola büyük zara verdiği görülüyor. İş makineleri ile ağır tonajlı araçların yolda kullanılması, daracık yolda çeşitli sorunlara yol açıyor. 

Son olarak 13 Ağustos’ta taşınan mıcır makinesinden dolayı  Kırmızıköprü-Kocatepe kara yolu üzerindeki telefon direğinin devrildiği,  bazı ağaçların kırıldığı, meyve ağaçlarına zarar verildiği, izinsiz yol genişletildiği  belirtiliyor.

Kara yolunu izinsiz kullanan aracın, Mezra köyünün tarımsal sulama kanalına da zarar verdiği ifade ediliyor. Kanalın, köylüler tarafından onarıldığı dile getiriliyor.

Bir ay önce onarılan yola göz göre göre zarar verilmesi,  kamu kaynaklarının korunması ile ilgili duyarlılığın sorgulanmasının önemine işaret ediyor.  

Makinenin devirdiği telefon direğinin, on bir gündür yerinden kaldırılmadığı gözleniyor. Bir telefon direğinin devrildiği yerde günlerce kalması, direği deviren aracın herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması,  kurallara aykırı araç kullanımının engellenememesi vb. sorunlar, bölgede görev yapan kamu bürokrasinin mesaisini nasıl geçirdiği sorusunu da beraberinde getiriyor. 

Pülümür Kırmızıköprü’de, 13 Ağustos’ta,  mıcır makinesi taşınırken devrilen telefon direği hâlâ yerinde! (Kamu bürokrasisi ne iş yapar?)
İş makinesinin zarar verdiği ağaçlar kimin umurunda!
Telefon kablolarıon bir gündür yoldan toplanmadı
Pülümür Mezra köyü tarımsal sulama kanalını tahrip eden sorumlular nerede?
Pülümür Mezra köyünde izinsiiz yol genişletme çalışmasından Tunceli Valiliğinin haberi var mı? Tarla sahibinin izni alındı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir