Pülümür Kırmızıköprü ve bazı çevre köylerin çöpleri, Tunceli İl Özel İdaresi ekipleri tarafından belli aralıklarla toplanıyor. Kırmızıköprü’de, biri Kırmızıköprü YİBO enkazında, diğeri Gökçekonak köyü yolu üzerinde  olmak üzere, toplam beş çöp konteynırı bulunuyor. Haftada bir toplanması gereken çöpler zamanında toplanmıyor.  Ekiplerin zaman çizelgesine özen göstermemesi, çöp yığınlarının oluşmasına yol açıyor. Biriken çöpler, Pülümür Çayı’na karışıyor, çevreye yayılıyor. Büyük çöp yığınlarının arada bir yakıldığı gözleniyor. Yakılan çöplerden yükselen duman hava kirliliğine neden oluyor.

Pülümür Kırmızıköprü, 13 Ağustos 2020, 06.03

KIRMIZIKÖPRÜ ÇÖPE TESLİM

Kırmızıköprü, Pülümür-Tunceli kara yolunun 18. km’sinde yer alıyor. Kasaba, kara yolundaki hareketlilikten olumsuz yönde etkileniyor. Araçlardan ve piknikçilerden  çevreye gelişigüzel atılan çöpler, kasabaya,  Pülümür Vadisi’ne ve  Pülümür  Çayı’na zarar veriyor. Kasabada temizlik görevlisi bulunmuyor. Kasabanın temizlik sorunu, halk sağlığı için büyük bir tehdit olarak görülüyor.

Pülümür Kırmızıköprü

AKDİK, KAYMAZTEPE, MEZRA, SALÖRDEK VE UZUNEVLER  KÖYLERİNDE ÇÖP KONTEYNIRI YOK

Pülümür Kırmızıköprü’nün Akdik, Kaymaztepe, Mezra, Salördek ve Uzunevler köylerinde çöp konteynırı konulmamış. Adı geçen köylerde yaşayan bazı duyarlı yurttaşlar, çöplerini Kırmızıköprü’deki konteynırlara bırakıyor. Ormanlık alanlara ve su kaynaklarına rastgele bırakılan çöpler, doğayı ve yaban hayatı tehdit ediyor.  

Pülümür Kırmızıköprü, 1 Ağustos 2020, 05.49 (Yakılan çöplerden sabah saatlerinde yükselen duman. Nerede bu Devlet!)

NE YAPILMALI

Tunceli İl Özel İdaresinin çöp toplama faaliyeti, denetim altına alınmalı. Tunceli Valiliği, denetim amacıyla, çevre ve sağlık ekiplerini harekete geçirmeli.  Köylerin tamamına, talep olmaksızın, çöp konteynırları konulmalı. Tunceli-Erzincan kara yolunun üzerindeki Kutudere, Uzuntarla, Kırmızıköprü, Kangallı, Dağyolu Mutu vd. yerleşim birimlerinin çöpleri kısa aralıklarla  toplanmalı. Kırmızıköprü’de temizlik elemanı görevlendirilmeli.

Pülümür Çayı, tehdit altında
Pülümür Kırmızıköprü, çöpten ne zaman kurtulacak
Yetkililer bu tablodan haberdar mı?

(Pülümür Haber, 13 Ağustos 2020)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir