KIRMIZIKÖPRÜ’DE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Pülümür Kırmızıköprü’de içme suyu sorunu yaşanıyor. Kırmızıköprü’ye,  yaklaşık   kırk yıl önce Salördek  deresinin kıyısındaki kaynaktan su verilmişti. Sözü edilen içme suyu özellikle ilkbaharda selden sık sık zarar görüyordu. Köylüler bu nedenle uzun süre susuz kalıyordu. Kırmızıköprü’ye iki yıl önce, bir zamanlar İbrahim Cömert’in barakasının olduğu yerden içme suyu verilmişti. Yeni içme suyunun  çok sert olduğu belirtiliyor.  Sert  suyla temizlik yapmanın zorluğunu belirten köylüler, Pülümür Haber’e şu açıklamayı yaptı:

Kırmızıköprü Jandarma Karakolunun su boruları sık sık patlıyor, 14 Ekim 2019

“İçme suyu analizleri konusunda şüphelerimiz var. Kim, nasıl yaptı? Numuneler usulüne uygun alındı  mı? Numuneler laboratuvara uygun koşullarda ulaştırıldı mı? Su çok kireçli.  İçimi zor. Temizlikte beklenen sonucu alamıyoruz. Çamaşır ve bulaşık makinelerimiz çabuk bozuluyor. Çamaşırlar temiz yıkanmadığı için renk değiştiriyor.  Köyde hemen herkes hazır su tüketiyor. Yetkililer bir an önce bu soruna el atmalı.”

Eski Kırmızıköprü PTT’sinin, Ali Akkılıç ve Mustafa Fırat’ın binasının önündeki çeşme

Kırmızıköprü’nün içme suyu, yaz aylarında yetersiz kalıyor.  Kırmızıköprü Jandarma Karakolunun su boruları sık sık patlıyor. Kırmızıköprü ‘nün içme suyu sorunu,  komşu köyler Mezra, Salördek, Gökçekonak, Uzunevler, Akdik ve Kaymaztepe’nin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak çözüme kavuşturulmayı bekliyor.

Patlayan su borusundan havaya yükselen su damlaları gökkuşağı oluşturdu, 14 Ekim 2019
Mezra ve Uzunevler yol ayrımındaki çeşme
Ezel Kafenin önündeki çeşme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir